vineri, 21 martie 2014

windows experience index

Ce este Indexul experienței Windows?


Indexul experienței Windows măsoară capacitatea configurației hardware și software a computerului dvs. și exprimă această măsură printr-un număr numit scor de bază. Un scor de bază mai mare înseamnă că, în general, computerul dvs. va funcționa mai bine și mai rapid decât un computer cu un scor de bază mai mic, în special atunci când efectuează activități mai complexe și care necesită multe resurse.
Fiecare componentă hardware primește un subscor individual. Scorul de bază al computerului dvs. este determinat de cel mai mic subscor. De exemplu, dacă cel mai mic subscor al unei componente hardware individuale este 2,6, atunci scorul de bază este 2,6. Scorul de bază nu este o medie a subscorurilor combinate. Însă, subscorurile pot să vă ofere o imagine a modului în care vor funcționa cele mai importante componente și vă pot ajuta să decideți căror componente să le faceți upgrade.
Puteți utiliza scorul de bază pentru a achiziționa programe și alt software care se potrivesc cu scorul de bază al computerului dvs. De exemplu, în cazul în care computerul are un scor de bază de 3,3, puteți să cumpărați orice software proiectat pentru această versiune de Windows care necesită un computer cu un scor de bază de 3 sau mai mic.
Scorurile sunt în prezent de la 1,0 la 7,9. Indexul experienței Windows este proiectat pentru a se adapta la progresele în tehnologia computerelor. Odată cu îmbunătățirea vitezei și a performanței hardware, vor fi permise niveluri de scor mai înalte. Totuși, standardele pentru fiecare nivel al indexului se păstrează în general aceleași. În unele cazuri, însă, se pot dezvolta noi teste care pot avea ca rezultat scoruri mai mici.

Notă

  • În cazul în care computerul dvs. are o unitate centrală de prelucrare (CPU) pe 64 de biți și 4 gigabyți (GB) sau mai puțin de memorie cu acces aleator (RAM), atunci subscorul de memorie (RAM) pentru computerul dvs. va avea maximum 5,9.




Instrumente și informații performanță

Pentru a vizualiza scorul de bază al computerului dvs.

  1. Deschideți Instrumente și informații despre performanță făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, apoi pe Panou de control. În caseta de căutare, tastați Instrumente și informații despre performanță, apoi, în lista de rezultate, faceți clic peInstrumente și informații despre performanță.
  2. Vizualizați scorurile de bază și subscorurile Indexul experienței Windows pentru computer. Dacă ați efectuat recent un upgrade la hardware și doriți să aflați dacă scorul s-a modificat, faceți clic pe Reexecutați evaluareaPermisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea. Dacă nu vedeți subscorurile și scorul de bază, faceți clic pe Evaluarea computeruluiPermisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.
Ascundere totală

Despre scorul de bază al computerului

Scorul de bază reprezintă performanța minimă a sistemului, pe baza capacităților diverselor părți ale computerului dvs., inclusiv memoria cu acces aleator (RAM), unitatea centrală de prelucrare (CPU), hard diskul, performanța generală grafică pe desktop și capacitatea pentru grafică 3D.
Iată descrierile generale ale experiențelor ce se pot aștepta de la un computer care primește următoarele scoruri de bază:
  • Un computer cu un scor de bază de 2,0 are de obicei capacități suficiente pentru a efectua majoritatea activităților obișnuite, cum ar fi executarea aplicațiilor de business și căutarea pe internet. Totuși, un computer cu acest scor de bază nu este în general suficient de puternic pentru a executa Aero sau experiențe multimedia avansate care sunt disponibile cu Windows 7.
  • Un computer cu un scor de bază de 3,0 poate executa Aero și multe caracteristici ale Windows 7 la un nivel de bază. Este posibil ca anumite caracteristici complexe din Windows 7 să nu aibă disponibile toate capacitățile de funcționare. De exemplu, un computer cu un scor de bază de 3,0 poate afișa tema Windows 7 la o rezoluție de 1280 × 1024, dar poate întâmpina dificultăți la executarea temei pe mai multe monitoare. Sau poate reda conținut TV digital, dar poate reda cu greutate conținutul de televiziune de înaltă definiție (HDTV).
  • Un computer cu un scor de bază de 4,0 sau 5,0 poate executa caracteristicile noi ale Windows 7 și poate executa mai multe programe în același timp.
  • Un computer cu un scor de bază de 6,0 sau 7,0 are un hard disk mai rapid și poate accepta experiențe grafice bogate, de calitate înaltă, cum ar fi jocurile multiplayer și 3D, cât și înregistrarea și redarea conținutului HDTV.
Dacă un anumit program sau o experiență Windows 7 necesită un scor mai înalt decât cel de bază, se poate face un upgrade al hardware-ului pentru a atinge scorul de bază necesar. Dacă instalați o nouă componentă hardware și doriți să vedeți dacă s-a modificat scorul, faceți clic pe Reexecutați evaluareaPermisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea. Pentru a vizualiza detalii cu privire la componentele hardware ale computerului, faceți clic pe Vizualizare și imprimare detalii.

Despre subscorul computerului

Subscorurile sunt rezultatul testelor efectuate la nivel de RAM, CPU, hard disk, capacitățile generale grafice ale desktopului și componente hardware de grafică pentru jocuri 3D ale computerului. Dacă scorul de bază nu este suficient de mare pentru a permite un program sau o experiență Windows 7, puteți să utilizați subscorurile pentru a determina componentele care au nevoie de upgrade.
Scorul de bază este un indicator bun pentru modul în care se va comporta computerul în general. Subscorurile ajută la înțelegerea nivelului de performanță a computerului pentru anumite experiențe:
  • Productivitatea Office. Dacă utilizați computerul aproape exclusiv pentru activități de birou, cum ar fi procesarea de text, foi de calcul, e-mail și navigare pe web, atunci sunt importante subscorurile mari de CPU și memorie. Subscorurile de 2,0 sau mai mari sunt, de obicei, suficiente în categoriile grafică desktop și grafică 3D.
  • Programe de gaming și cu elemente grafice complexe. Dacă utilizați computerul pentru jocuri sau programe cu elemente grafice complexe, cum ar fi aplicații de editare digitală video sau jocuri cu personaje realiste, atunci sunt importante subscorurile înalte în categoriile RAM, grafică desktop, grafică de jocuri 3D și CPU. Un subscor de 3,0 sau mai mare este, de obicei, suficient în categoria hard disk.
  • Experiența în centrul media. Dacă utilizați computerul ca centru media pentru experiențe complexe multimedia, cum ar fi înregistrarea programelor HDTV, atunci sunt importante subscorurile mari în categoriile CPU, hard disk și grafică desktop. Subscorurile de 3,0 sau mai mari sunt, de obicei, suficiente în categoriile memorie și grafică 3D.

Dacă scorul de bază sau subscorul nu se poate actualiza

Următoarele condiții pot împiedica Windows să actualizeze Indexul experienței Windows:
  • Execuția cu alimentare de la baterie.‌ Windows încearcă automat să conserve energia când se execută numai pe baterie. Astfel, în cazul în care computerul este alimentat de la baterie, o evaluare a performanței nu va reflecta capacitățile sale reale. Puneți computerul în priză, apoi executați din nou evaluarea.
  • Spațiul liber insuficient pe disc. Instrumentul de evaluare Indexul experienței Windows creează un fișier de test pe hard disk. Dacă nu există spațiu-disc suficient pentru a crea fișierul test, evaluarea nu se poate finaliza. Aveți posibilitatea să utilizați instrumentul Curățare disc pentru a elibera spațiu-disc. Pentru mai multe informații, consultațiȘtergerea fișierelor utilizând Curățare disc.
  • Evaluarea se execută deja. Dacă instrumentul de evaluare Indexul experienței Windows se execută deja, scorurile dvs. nu pot fi evaluate.
  • Driverul de afișare este mai vechi. În cazul în care computerul dvs. utilizează o versiune mai veche a driverului de afișare, este posibil ca scorurile dvs. să nu fie actualizate. Pentru mai multe informații, consultați Actualizarea driverelor: linkuri recomandate.
  • Nu există suport multimedia. În cazul în care computerul nu are suport multimedia, scorurile nu se pot actualiza.
ID articol: MSW700034



duminică, 16 martie 2014

Problemă svchost.exe consuma 100% CPU


1.scaneaza cu antivirus tot pc,cu diferite anttivirusuri
nu instala toate antivirusurile odata,ci pe rand
2.scoate cablu de net din pc,daca svchost.exe sa eliberat
problema este in placa de retea
3.opreste windows update,restarteaza pc
4.opreste din autorun siszyd32.exe,winesm32.exe, ntfs_sys7.exe
dar in Windows\System32 - sterge nxxd.sys daca este asa ceva
5.sterge tot din folderul C:\WINDOWS\SoftwareDistribution
si opreste procesul wuauclt.exe 
6.deschide cmd.exe si scrie C:\>sfc /scannow
7,daca ai Dr.Web stergel
Atentie,faci backup inainte de aceste magii
procesele se pot scoate cu autorun.exe
descarca autorun.exe



Ce este svchost.exe?


Svchost.exe este un proces pe computer care găzduiește sau conține alte servicii individuale pe care Windows le utilizează pentru a efectua diferite funcții. De exemplu, Windows Defender utilizează un serviciu găzduit de un proces svchost.exe.
Exista posibilitatea să execute mai multe instanțe ale scvhost.exe pe un computer, fiecare instanță conținând alte servicii. O instanță de svchost.exe poate găzdui un singur serviciu pentru un program, iar altă instanță poate găzdui câteva servicii corelate cu Windows. Utilizați Managerul de activități pentru a vedea ce servicii se execută sub fiecare instanță a svchost.exe

Pentru a vedea ce servicii se execută în mod curent sub svchost.exe

  1. Deschideți Manager activități făcând clic cu butonul din dreapta pe bara de activități, apoi făcând clic pe Pornire Manager activități.
  2. Faceți clic pe fila Procese.
  3. Faceți clic pe Afișare procese de la toți utilizatoriiPermisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.
  4. Faceți clic cu butonul din dreapta pe o instanță a svchost.exe, apoi faceți clic pe Salt la servicii. Serviciile asociate procesului sunt evidențiate pe fila Servicii











































sâmbătă, 15 martie 2014

Overclock

Ce inseamna overclock (peste-ceas, peste frecventa)? Inseamna ca fortezi un dizpozitiv sa functioneze peste viteza lui maxima. De exemplu, daca ai un procesor cu frecventa de 2 GHz si ii dai overclock la 2,5 GHz, atunci acel procesor care din fabrica are 2 GHz va rula cu 0,5 GHz mai mult.
Aceasta metoda poate duce la instabilitatea procesorului, pentru ca nu ii este garantat sa functioneze normal la o frecventa mai mare decat cea din fabrica. Pot aparea restarturi bruste, blocari ale programelor si interfetei grafice, distrugerea permanenta a dispozitivului.

Cum functioneaza aceasta metoda?

Pe placa de baza exista un circuit care se numeste clock (ceas - si nu ceasul care arata ora. Orice emite o frecventa periodica se poate numi ceas). Acesta sincronizeaza viteza procesorului cu viteza placii de baza si a memoriei RAM. Deci, el vede un procesor de 200 MHz, si inmulteste acest numar cu 10, de exemplu, ca procesorul sa poata sa ruleze efectiv la 2 GHz. Deci cand ii dai overclock, obligi acest circuit sa inmulteasca frecventa procesorului cu un numar mai mare decat cel stabilit din fabrica. Toate aceste lucruri se fac prin bios

 Atunci cand dai overclock procesorului ai nevoie de o racire foarte buna     !!!!!

erori 














Placa de retea

Placa de retea, sau NIC (Network Interface Contoller - controller pentru interfata de retea) este placa ce face posibila conectarea calculatorului la retea.
Picture
Placa de retea este defapt un convertor serial-paralel/paralel-serial. Bitii care vin prin firul de la net intra in placa im mod serial (adica unul cate unul) si placa ii face sa intre in calculator in mod paralel, adica deodata. Cand ies (de exemplu uploadezi un video pe YouTube) pana la placa de retea merg deodata (Din hard in RAM si apoi in placa), si placa de retea ii trimite in mod serial.
O placa de retea actuala poate suporta viteze de transfer pana la 1000 Mbps.

Mufa pe care o conectezi la placa se numeste conector RJ-45.
Picture
Istorie

Prima placa de retea RJ-45 a aparut odata cu standardul Ethernet in 1979, standard creat de DEC (Digital Equipment Corporation), Intel si Xerox.

Ce e Ethernet?

Ethernet e cel mai raspandit standard de conectare la internet.
Daca acum cand citesti aceasta pagina nu folosesti wireless, atunci sigur folosesti Ethernet.

Asta e Ethernet:
Picture
Picture

















FSB (Front Side Bus)

Front Side Bus-ul este canalul principal care leaga procesorul de northbrige. Este efectiv "gâtul" placii de baza.
Viteza FSB-ului se masoara in MHZ. 400 MHz, 800 MHz, 1333 Mhz.533MHz. 667MHz..1066 MHz etc.

Aici aveti structura unei placi de baza, pentru a intelege mai bine.
Picture






Placa de baza

Placa de baza este placa principala dintr-un calculator. Pe ea sunt interconectate absolut toate componentele calculatorului.
Picture

Elementele placii de baza

  • Slotul pentru procesor - Este slotul (locasul) unde este introdus procesorul
  • Sloturile pentru memoria RAM - Sunt sloturile unde sunt introduse placutele de memorie RAM
  • Sloturile PCI (Peripheral Component Interconect) - Sunt sloturile unde sunt introduse placile periferice pe platforma PCI (ex.: placa audio, placa de retea, etc.)
  • Slotul AGP (Accelerated Graphics Port) - A fost slotul vechi dedicat pentru placile video. Nu se mai fabrica placi de baza cu slot AGP.
  • Sloturile PCI Express - Sunt sloturile unde sunt introduse perifericele pe platforma PCI Express, cum ar fi placile video.
  • Conectorii SATA (Serial AT Attachment) - Sunt conectorii pentru dispozitivele cu cablu SATA (ex.: hard disk, DVD ROM, etc.)
  • Conectorii IDE (sau PATA) (Integrated Drive Electronics / Parallel AT Attachment)- Sunt conectorii pentru dispozitivele cu cablu IDE (ex.: hard disk, CD/DVD-ROM, floppy, etc.)
  • Porturile USB (Universal Serial Bus) - Sunt sloturile pentru dispozitivele USB
  • Porturile PS/2 - Sunt mufele pentru tastatura si mouse
  • Portul paralel - Este portul pentru conectarea dispozitivelor cu mufa pentru paralel. (ex.: imprimanta)
  • Conectorul pentru sursa de alimentare - Este conectorul unde este introdusa mufa sursei de alimentare
  • Conectorul de alimentare de 12v pentru procesor - Este o mufa speciala de alimentare pentru procesor
  • Cipul BIOS - Este cipul care contine BIOS-ul 
  • Bateria pentru CMOS (mai bine zis bateria pentru o anumita sectiune din cipul BIOS, care e de tehnologie CMOS, evident) - Este bateria care alimenteaza cmosul-ul ca sa isi poata pastra setarile atunci cand calculatorul este oprit.
  • Cipul si portul video integrat - Placa video integrata (nu toate placile de baza au placi video integrate)
  • Cipul si mufele placii audio integrate - Placa audio integrata
  • Cipul si portul Ethernet de retea integrat - Placa de retea integrata
  • Northbridge  
  • Southbridge 
Deci sa vi le arat pe rand:


Slotul pentru procesor:
              
Picture



Sloturile pentru memoria RAM:
Picture


Sloturile PCI:
Picture


Slotul AGP:
Picture


Slotul PCI Express (cele galbene ):
Picture


Conectorii SATA:
Picture


Conectorii IDE:
Picture


Porturile USB:
Picture


Porturile PS/2:
Picture


Portul paralel:
Picture


Portul serial:
Picture


Conectorul pentru sursa de alimentare:
Picture


Conectorul de alimentare de 12v pentru procesor:
Picture


Cipul BIOS:
Picture


Bateria pentru CMOS:
Picture


Cipul si portul video integrat (cipul este defapt inclus in Northbridge si nu e direct pe placa de baza. De aceea o sa va arat doar portul):
Picture


Cipul si mufele placii audio integrate (din nou, cipul e inclus in Southbridge):
Picture


Cipul si portul Ethernet de retea integrat (cipul e inclus in Southbridge):
Picture


Northbridge:
Picture


Southbridge (in unele cazuri nu are radiator):
Picture

 

Placile de baza sunt foarte diversificate. Si trebuie tinut cont ca nu orice procesor sau orice tip de memorie se potriveste. Cand cumperi o placa de baza, trebuie sa fi atent la ce procesoare si ce memorie RAM suporta, daca vrei sa cumperi acel tip de procesor sau memorie RAM.
De exemplu, daca vrei sa cumperi un procesor Core i3, trebuie sa te asiguri ca placa de baza suporta acest procesor. Socket-urile (sloturile) pentru procesor nu suporta toate acelasi tip, unele sunt pe un tip, altele pe altul.

Tipuri de placi de baza 

Dupa tipul de socket al procesorului suportat, placile de baza actuale pot fi categorizate astfel:


Placi de baza pe platforma Intel

  •  Placi de baza pe socket 775 - Suporta Intel Core 2 Extreme, Core 2 Quad, Core 2 Duo, Pentium 4, Pentium Dual Core, Celeron Dual Core, Celeron etc.
  •  Placi de baza pe socket 1155 - Suporta Intel Core i7 / i5 / i3, Celeron Dual-Core, Pentium Dual Core etc.
  •  Placi de baza pe socket 1156 - Suporta Intel Core i7 / i5 etc.
  •  Placi de baza pe socket 1366 - Suporta Intel Gulftown 6-Core
  •  Placi de baza pe socket 2011 - Suporta Intel Core i7 si Intel Core i7 Extreme Edition.

Placi de baza pe platforma AMD


  •  Placi de baza pe socket AM2  - Suporta AMD Phenom FX , Phenom, Athlon 64 FX, Athlon 64 X2 Dual-Core, Athlon X2 Dual-Core, Athlon 64, Sempron , AMD Phenom II X4, X3 si Athlon II X4 / X3 / X2 etc.
  •  Placi de baza pe socket AM3 - Suporta AMD Phenom II, Athlon II, Sempron etc.
  •  Placi de baza pe socket AM3+ - Suporta procesoare AMD FX.
  •  Placi de baza cu procesor Integrat - Procesoarele acestor placi de baza sunt diverse. Intel sau AMD.
  •  Placi de baza pe socket FM1 - Suporta procesoare AMD Vision A4, Vision A6, Vision A8, Athlon II X4,
  •  Placi de baza pe socket FM2 - Suporta procesoare AMD Vision A4, Vision A6, Vision A8, Vision A10, Athlon II X2, Athlon II X4.
  • Placi de baza pe socket FM2+ - Suporta procesoare AMD Vision A4, Vision A6, Vision A8, Vision A10, Athlon II X2, Athlon II X4.






Placile de baza mai pot fi categorizate dupa format:
Sunt foarte multe formate, acestea sunt cateva exemple. ATX, mATX sunt cele mai folosite.


Structura unei placi de baza

Picture
Unde:
  • Pentium 4 = procesorul (exemplu)
  • MCH = northbridg
  • AGP4X = Fostul AGP pentru placa video (acum e inlocuit de PCI-Express)
  • RDRAM = Memoria RAM
  • ICH2 = Southbridge
  • ATA 100 MB/s = conectori IDE pentru Hard disk si CD-ROM
  • 6 Channel Audio = Placa audio on-board (care in cazul nostru are 6 canale)
  • PCI = Sloturile PCI
  • 4 USB Ports = porturile USB (in cazul acesta 4 la numar)
  • Flash BIOS = cipul BIOS


















windows 11

  Vă prezentăm Windows 11 O nouă experiență Windows, care vă apropie mai mult de persoanele și de lucrurile pe care le îndrăgiți. Beneficiaț...