miercuri, 21 septembrie 2016

Ce este,si ce Inseamna Google?

   Folosim zilnic sau aproape zilnic Google, insa cunoastem noi ce este acesta si de unde provine denumirea acestuia? Cu siguranta exista utilizatori care stiu, insa cu aceeasi siguranta va spun ca numarul celor care nu stiu este mult mai mare. Acestea fiind spuse, prin acest articol sper ca totul sa fie clar de acum inainte:
  • Ce este Google?
    Google este cel mai utilizat motor de cautare din lume, ce este administrat de Google Inc., o corporatie americana multinationala. Google a fost fondat in anul 1998 de catre Larry Page si Sergey Brin, doi doctoranzi de la Universitate Stanford. Fondatorii Larry Page si Sergey Brin s-au cunoscut la Universitatea Stanford in 1995, si pana in 1996 au creat un motor de cautare numit initial BackRub care utiliza link-uri pentru a afla importanta unei pagini web.
    Motorul de cautare ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor din web, in 124 de limbi, avand o baza de date cu peste 25 de miliarde de pagini de site-uri web.
  • Ce inseamna Google? De unde provine denumirea?
    Ei bine, denumirea de Google nu este deloc intamplatoare. Larry si Sergey au numit acest motor de cautare "Google", un joc de cuvinte provenit de la "googol", termenul matematic pentru cifra 1 urmata de 100 de zerouri (10100), si a fost ales pentru a reflecta misiunea companiei de organizare a imensei cantitati de informatii disponibila pe web-ul din intreaga lume.
    * googol este un neologism englez pus in circulatie de catre americanul Milton Sirotta, nepotul matematicianului Edward Kasner.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

windows 11

  Vă prezentăm Windows 11 O nouă experiență Windows, care vă apropie mai mult de persoanele și de lucrurile pe care le îndrăgiți. Beneficiaț...