luni, 26 septembrie 2016

Dispare clasicul Yahoo Messenger !

    Au fost facute schimbari uriase, platforma se reinventeaza




Yahoo Messenger, asa cum il stim din anii '90, ar putea sa dispara, avand in vedere ca gigantul IT a lansat o alta versiune, care aduce numeroase schimbari.
Noul Yahoo Messenger e disponibil in toata lumea, incepand de joi seara, sub forma aplicatiilor pentru smarpthone-urile care ruleaza cu Android sau iOS.

De asemenea, exista si o versiune pentru web, iar Messenger poate fi accesat si din mail-ul de Yahoo.

Yahoo Mail, aproape imposibil de spionat

"Noua versiune are cateva superputeri de care credem ca vei incantat", a transmis Jeff Bonforte, cel care a condus echipa care a realizat modificarile la platforma, intr-o postare pe blogul companiei.

De mentionat faptul ca aceste schimbari nu se aplica la versiunea clasica a Yahoo Messenger (de desktop) si inca nu se stie  cand va disparea.

Ce stie sa faca noul Yahoo Messenger

Integrarea serviciului Flickr "aduce frumusetea partajarii fotografiilor la un nou nivel", sustin reprezentantii companiei.

Astfel, prin Messenger poti trimite sute de poze, care vor aparea interlocutorului aproape instantaneu. De asemenea, acestea pot fi descarcate la rezolutie inalta.

In plus, compania condusa de Marissa Mayer a decis sa atace rivali precum Snapchat si Telegram, unde mesajele trimise se "autodistrug" dupa o anumita perioada.

Yahoo Messenger are o functie interesanta, de unsend. Mai exact, daca ai trimis un mesaj, iar apoi realizezi ca ai facut o eroare, atunci acesta poate fi sters atat de la destinatar, cat si de la expeditor.Si Gmail are ceva similar.

Pe de alta parte, exista posibilitatea sa iti exprimi aprecierea pentru un comentariu sau pentru o fotografie printr-un fel de "like", care apare sub forma unei inimi (similar ca la Instagram).

Cei de la Yahoo sustin ca acest lucru e util in special in conversatiile ce se desfasoara pe grupuri. "De exemplu, atunci cand vreti sa va vedeti cu prietenii undeva, puteti vota locul unde vreti sa iesiti folosind aceasta functie", sustin reprezentantii companiei.




GIF-uri

O alta dovada ca Yahoo Messenger a ajuns in secolul XXI este ca permite folosirea imaginilor in miscare (GIF-uri). Pe de alta parte, emoticonurile au de suferit, astfel ca celebrele combinatii de taste (precum ":-) " pentru o fata zambitoare) nu mai sunt valabile.

Utilizatorii pot cauta GIF-uri direct din aplicatie si pot alege din galeria pusa la dispozitie de Tumblr.

Contacte inteligente

Yahoo Messenger mai dispune de o functie noua, anume "contacte inteligente". Acest sistem, in spatele caruia se afla platforma Xobni, intelege atunci cand cunosti personal pe cineva aflat in lista de contacte, dar si relatiile care exista intre cei ce se afla in lista.

Castig urias pentru Yahoo datorita unei companii din China

Foarte rapid. Fara Internet

Cu noul Messenger, Yahoo mizeaza pe rapiditatea comunicarii. De asemenea, conversatiile sunt sincronizate aproape imediat intre versiunea web si aplicatia de pe telefon.

De asemenea, daca nu ai Internet, poti folosi in continuare serviciul, insa mesajele vor ajunge la destinatar doar dupa ce vei fi online. Cei de la Yahoo sustin ca acest lucru se va face automat, fara sa dai refresh.





Inca folosesti versiunea veche de Yahoo Messenger? Iata ce trebuie sa stii

Momentan, Yahoo nu a precizat cand va scapa de vechea platforma de Messenger, insa a dat cateva sfaturi pentru cei care inca o folosesc si vor sa inteleaga ce schimbari au fost facute pentru noua versiune.

Autentificarea: Te poti autentifica cu ID-ul tau de Yahoo actual, asa ca nu trebuie sa-ti faci unul nou. Dar daca folosesti Messenger cu un ID care nu apartine Yahoo, atunci va trebui sa-ti creezi un cont de Yahoo.

Unde e lista mea de prieteni? Conversatiile reprezinta piesa centrala a noului Yahoo Messenger. Pentru a vedea lista cu contacte, da click pe "Compose" si aceasta iti va aparea intr-o fereastra. De asemenea, ai si o optiune de cautare.

Nota: Contactele fara ID de Yahoo nu vor fi afisate.

Cum imi dau seama ca cineva e online sau nu? In noul Yahoo Messenger poti trimite mesaje tuturor, chiar daca sunt offline. Mai mult, vor primi un email cu mesajul ta atunci cand nu sunt autentificati.

Unde gasesc arhiva conversatiilor? Istoricul conversatiilor purtate pe vechea platforma se pastreaza si in noua versiune. Aceasta poate fi accesata urmand trei pasi:

  1. Inregistreaza-te cu adrese de mail de pe Yahoo
  2. Apasa pe casuta de cautare si selecteaza Instant Messages
  3. Alege Search Mail.


duminică, 25 septembrie 2016

Remix OS

Platforma Android este asociată în general cu dispozitive mobile, fiind prezent predominantă pe tablete şi telefoane. Au existat câteva dispozitive „fixe” cu Android, însă acestea au demonstrat că intefaţa touch nu se împacă foarte bine cu lucrul la birou. Jide consideră că sistemul de operare de la Google poate să îndeplinească toate funcţiile uzuale oferite de Windows, Linux sau Mac OS X, însă interfaţa trebuie adaptată la nevoile unui utilizator de PC. Astfel a apărut Remix OS, un Android personalizat care poate fi testat chiar acum pe orice PC.
Versiunea 2.0 alpha a lui Remix OS a fost anunţată săptămâna trecută în cadrul CES 2016 şi a fost deja lansată pentru download pentru oricine doreşte să o testeze. Aceasta poate fi instalată pe un stick şi poate rula pe orice computer care oferă posibilitatea de încărcare a sistemului de operare de pe USB. Cerinţele de sistem sunt destul de scăzute, fiind vorba despre un sistem de operare pentru mobile care rulează pe un dispozitiv desktop, cu condiţia utilizării unui stick USB 3.0 cu viteză de 20MB/s la scriere.
Proiectul Remix OS este realizat în parteneriat cu proiectul Android-x86, care a portat sistemul de operare Android pe procesoare cu arhitectură X86. Instalarea sa se face pe mediu de stocare portabil, ceea ce înseamnă că poţi avea acelaşi sistem de operare pe orice computer, cu aceleaşi setări, fără să modifici sistemele de operare deja instalate pe acesta. Aplicaţiile de Android rulează pe Remix OS şi nu sunt afişate pe tot ecranul, ci în ferestre, asemeni aplicaţiilor din Windows Store pe Windows 10.
Că tot veni vorba despre interfaţă, aceasta seamănă foarte mult cu cea a versiunilor recente de Windows. Există un buton de start, un taskbar cu aplicaţiile pornite şi o zonă de notificări şi setări rapide în colţul din dreapta-jos. Remix OS poate fi descărcat de pe site-ul oficial, unde se găsesc şi instrucţiunile pentru instalare. Sistemul de operare este complet gratuit şi va rămâne gratuit chiar şi când va fi lansat într-o versiune finală.



miercuri, 21 septembrie 2016

cum aflam daca suntem dependenti de facebook



       Retelele sociale au devenit, in ultimii ani, un fenomen de mare amploare in lume, dar si in Romania. Oameni de 

toate varstele si treptele sociale folosesc Internetul pentru a comunica, pentru a-si prezenta viata, pentru a se 

lauda, pentru a-si impartasi ideile sau pentru a se informa.




Indiferent de scopul declarat pentru care fiecare dintre noi foloseste retelele sociale, specialistii avertizeaza ca retelele precum Facebook pot crea dependenta.



Si oricat de inofensive ar parea retelele sociale, se pare ca multe persoane dezvolta un fel de dependenta izvorata din incercarea de a folosi Facebook pentru a umple alte goluri din viata. Potrivit specialistilor, retelele sociale sunt o falsa solutie. Psihologul Cristiana Levitchi a vorbit pentru Ziare.com despre problemele pe care le poate ascunde dorinta continua de a fi prezent mereu intr-o lume virtuala.

"Facebook-ul, ca orice alta reteade socializare are si parti bune si mai putin bune. Ca parti benefice: oamenii pastreaza legaturi cu amicii din copilarie, isi fac grupuri profesionale, discuta pe diferite teme, isi pot face si reclama. Putem sa intram in contact cu foarte multi oameni intr-un timp foarte scurt. O retea de socializare asigura faptul ca intram in contact cu multi oameni, fara a ajunge sa ii cunoastem foarte bine. Partea mai putin benefica este aceea ca Facebook-ul poate deveni un drog la fel ca oricare altul. Dependenta de calculator in general, se poate compara cu dependenta de droguri sau de alcool. Orice poate deveni un drog", a declarat psihoterapeutul Cristiana Levitchi.

Timizii si introvertitii prefera sa comunice pe Facebook

Faptul ca mediul virtual faciliteaza crearea unor legaturi duce, inevitabil, la excese. Astfel, unele persoane ajung sa se concentreze mai mult pe relatiile virtuale decat pe cele reale.

"Multi oameni care nu au dezvoltata inteligenta sociala, care au diverse sentimente de inferioritate sau complexe, care nu isi fac timp sa iasa in oras, sau sunt dependenti de munca, au diverse goluri interioare de umplut (uneori fiind nemultumiti de un aspect din viata lor) si isi creeaza, poate chiar mai usor, o relatie pe Facebook decat una reala, avand impresia ca acea relatie poate compensa lipsurile. Aparent, o relatie virtuala se creeaza mai usor.

Daca este totusi sa ne gandim la conotatia termenului "prieten" aceasta este cu totul diferita. Daca relatiile de pe Facebook se transfera si in viata reala, oamenii ajung sa se cunoasca mai bine in mai multe aspecte, decat intr-o lume virtuala in care oricine poate fi orice si oricine. In general, legaturile pe Internet sunt mai mult legaturi imaginare. A forma o legatura adevarata cere timp si cere implicarea tuturor simturilor", a mai explicat psihologul.

In ceea ce priveste aparenta deschidere si transparenta a utilizatorilor retelelor de tip Facebook, specialistul arata ca este vorba, de fapt, despre o falsa apropiere.

"Viata privata devine foarte vizibila si exista riscuri. Acesta este paradoxul aparent. Este o deschidere si oamenii sunt deschisi, dar ei au tot felul de lucruri ascunse, nu se arata asa cum sunt. Si probabil nici nu se cunosc atat de bine. E o aparenta falsa ca oamenii sunt mai deschisi in mediul virtual.

Sunt persoane care se dezvaluie mai usor unui strain decat unui apropiat. Este ca atunci cand, sa zicem, merg cu trenul si ii spun toata viata intima unui pasager pe care, dupa ce cobor din tren, nu il mai vad niciodata. E ca si cum as spune o poveste si apoi nu mai vad persoana respectiva. E ca si cum persoana ar dori sa "scape" de bagajul vietii ei lasind acel bagaj in tren unui strain. E o falsa apropiere. Apropierea reala se face fizic, intelectual, afectiv. Pe Facebook, apropierea poate fi foarte buna din punct de vedere intelectual", a declarat Cristiana Levitchi.

De ce suntem mai violenti verbal pe Internet

Psihologul a vorbit si despre tendinta oamenilor de a deveni mai agresivi pe Internet decat in viata reala: "Uneori, mai apar si dispute in mediul virtual. S-a demonstrat ca oamenii devin, in mediul virtual, mai vulgari, mai violenti verbal. Ei nu au ce pierde. Nu sunt in fata interlocutorului. Nu exista bariera aceasta de impunere sociala in care ne respectam intre noi sau respectam normele sociale de bun simt. De foarte multe ori, oamenii defuleaza pe Facebook. Este cumva si o forma de a isi spune frustrarile in plan virtual. Dar este o falsa impresie ca le rezolvam pe Facebook".

Specialistii in mecanismele psihicului uman spun ca o prietenie nu se poate lega in mediul virtual.

"A crea o prietenie cu adevarat cere timp, cere contact viziual, real, nu pe Skype. Trebuie sa simti persoana respectiva, sa o vezi, sa ii auzi timbrul vocii si chiar sa o mirosi. Intr-un registru impartasesc ce spune Einstein "imaginatia este mai importanta decat cunoasterea", totusi, in ceea ce priveste relationarea reala cu o alta persoana, cunoasterea directa este vitala.

Relatia reala cu omul real nu poate fi inlocuita. Compar intr-un fel Facebook-ul cu perioada in care batranii nostri scriau scrisori de dragoste, de amor, care ajungeau la destinatar la perioade mari de timp. Acele scrisori erau platonice. Ca si pe Facebook, relatia se consuma in virtual. Cand doua persoane au inceput o relatie in acest fel, daca se intalnesc in plan real, este nevoie sa isi lase la o parte toate fantasmele construite in plan virtual pentru a invata sa se confrunte cu persoana reala", a aratat psihologul pentru Ziare.com.

Unii apeleaza la Facebook ca sa-si umple golul interior

Retelele sociale au devenit pentru unele persoane, care au probleme in viata reala, ca un fel de paliativ. Din pacate, efectele Facebook sunt mult supraestimate.

"Pe de alta parte, multi isi creeaza pe Facebook identitati false. Pe Facebook te poti "imprieteni" cu o floare, cu o poza, cu un desen animat, nestiind care este persoana reala din spatele imaginii. Aceasta inseamna disiparea contactului. Celalalt este atat de aproape si atat de departe. Nu exista intimitate reala, afectiva. Sunt foarte multe persoane insingurate. Unii apeleaza la Facebook ca sa isi umple golul interior. Sunt persoane dependente de jocurile de calculator sau persoane dependente de munca, care aleg sa isi consume timpul pe o retea de socializare decit sa isi priveasca interiorul, sa si-l cunoasca, sa isi vindece traumele.

Sunt multe persoane timide care au stima scazuta, complexe de inferioritate si le este greu sa aiba un contact cu ceilalti. Sunt persoane care nu au un contact real cu ceilalti. Facebook-ul poate deveni patologic pentru ca este folosit gresit. Nu se foloseste pentru a afla diverse informatii, ci se foloseste pentru a intra in relatii virtuale care nu se consuma in mod real", a avertizat specialistul.

Cum ne dam seama ca suntem dependenti de Facebook

Psihologul Cristiana Levitchi a explicat cum ne putem da seama daca am devenit dependenti de Facebook si ce trebuie sa facem pentru a evita o astfel de situatie care ne poate afecta in viata reala.

"Primul sfat ar fi sa isi cunoasca nevoile reale pentru ca, de fapt, nevoia de baza este tot contactul cu o persoana reala. Sunt oameni care nu au partener sau partenera si au impresia ca o sa isi gaseasca pe Facebook. Pe Internet pierdem contactul cu noi insine si cu viata reala din jurul nostru. In primul rand, trebuie sa constientizam care sunt nevoile noastre reale, ce vrem noi, unde sunt planurile vietii, unde nu ne simtim impliniti.

Pornind de la sine, fiecare dintre noi trebuie sa invete sa se autosondeze, un fel de autoterapie: ce nevoi avem, unde nu ne simtim impliniti, unde sunt goluri, cum le umplem, de ce stam tot timpul pe Facebook? Facebook este doar simptomul. Persoana are nevoie sa ajunga la cauza si acest lucru se face printr-un proces de introspectie, deseori ajutata de un specialist", a explicat psihologul Cristiana Levitchi.

Potrivit specialistului, fiecare dintre noi isi poate pune o serie de intrebari care sa determine, pentru fiecare, daca s-a ajuns la stadiul de dependenta.

"'Cum fac sa imi rezolv problemele astea? ' ar trebui sa ne intrebam. 'Nu cumva o aparenta rezolvare la problemele vietii mi-o da Facebook-ul?', ar fi urmatoarea intrebare. E un instrument de cunoastere, dar il folosesc constructiv sau imi pierd timpul cu el? Este nevoie de o analiza atenta a propriei persoane, care sunt temerile, de ce nu exista contacte reale. 'Unde ma simt neimplinit/a? Ce cred despre mine?', 'Cred despre mine ca sunt inferior/inferioara, ca nu sunt valoros/valoroasa?' sunt alte intrebari care trebuie puse. Sunt persoane care nu se cunosc, sunt persoane se detesta pe sine, nu se accepta, nu se iubesc. Dependenta nu se rezolva peste noapte. Drumul catre sine nu are scurtaturi si este nevoie de timp investit in aceasta cunoastere.

Poti sa intri pe Facebook ca sa citesti stiri si atunci este firesc. La fel, foarte multi si-au facut pagina profesionala. Evident ca nu trebuie sa fim absurzi. Daca persoana simte ca nu mai este functionala, daca nu mai exista echilibru intre activitatile pe care le face, daca are o compulsie sa intre pe Facebook, atunci trebuie sa isi puna niste intrebari", a concluzionat specialistul pentru Ziare.com.

Dependenta de retelele sociale este descrisa pe larg de psihologul si psihoterapeutul Cristiana Alexandra Levitchi, alaturi de coautoarea Clara Toma, si in cartea "Acolo unde poti fugi de tine si de viata ta. O incursiune in lumea dependentei si a comportamentelor adictive".













Ce este,si ce Inseamna Google?

   Folosim zilnic sau aproape zilnic Google, insa cunoastem noi ce este acesta si de unde provine denumirea acestuia? Cu siguranta exista utilizatori care stiu, insa cu aceeasi siguranta va spun ca numarul celor care nu stiu este mult mai mare. Acestea fiind spuse, prin acest articol sper ca totul sa fie clar de acum inainte:
  • Ce este Google?
    Google este cel mai utilizat motor de cautare din lume, ce este administrat de Google Inc., o corporatie americana multinationala. Google a fost fondat in anul 1998 de catre Larry Page si Sergey Brin, doi doctoranzi de la Universitate Stanford. Fondatorii Larry Page si Sergey Brin s-au cunoscut la Universitatea Stanford in 1995, si pana in 1996 au creat un motor de cautare numit initial BackRub care utiliza link-uri pentru a afla importanta unei pagini web.
    Motorul de cautare ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor din web, in 124 de limbi, avand o baza de date cu peste 25 de miliarde de pagini de site-uri web.
  • Ce inseamna Google? De unde provine denumirea?
    Ei bine, denumirea de Google nu este deloc intamplatoare. Larry si Sergey au numit acest motor de cautare "Google", un joc de cuvinte provenit de la "googol", termenul matematic pentru cifra 1 urmata de 100 de zerouri (10100), si a fost ales pentru a reflecta misiunea companiei de organizare a imensei cantitati de informatii disponibila pe web-ul din intreaga lume.
    * googol este un neologism englez pus in circulatie de catre americanul Milton Sirotta, nepotul matematicianului Edward Kasner.



miercuri, 14 septembrie 2016

Calculator HP 6005



Procesor: AMD Athlon II X2 215 2.7 GHz
Memorie: 4GB DDR3
Hard disk: 250 GB
Placă video: Video HD 4200 1022 MB
Unitate optică: DVD-RW

pret 400 lei 
detalii la tel. 0727.941.218



windows 11

  Vă prezentăm Windows 11 O nouă experiență Windows, care vă apropie mai mult de persoanele și de lucrurile pe care le îndrăgiți. Beneficiaț...