marți, 17 mai 2016

Personalizarea datei, orei şi toate setările legate de acestea

În acest ghid vă vom explica cum să modificaţi setările de dată şi oră în Windows 7. Vă vom prezenta cum să vă personalizaţi formatul datei şi orei, cum să setaţi în bara de activităţi ceasuri suplimentare cu fusuri orare diferite, cum să actualizaţi ceasul de la un server de timp disponibil pe Internet şi cum să modificaţi setările de sincronizare a timpului.

Schimbarea datei, orei şi a formatului acestora

Pentru a schimba data şi ora în Windows 7 va trebui să faceţi clic-dreapta pe ceasul din bara de activităţi. Apoi, din meniul clic-dreapta, selectaţi"Modificare dată/oră". Alternativ, aveţi posibilitatea să faceţi clic pe ceasul din bara de activităţi şi apoi pe "Modificare setări pentru dată și oră".
Personalizare timp Windows 7
O fereastră nouă se va deschide cu trei file: Data şi ora, Ceasuri suplimentare şi Timp Internet.
Personalizare timp Windows 7
Pe prima filă puteţi modifica data, ora şi fusul orar. De asemenea, există informaţii despre ora de vară. Aveţi posibilitatea să selectaţi dacă doriţi să fiţi înştiinţat sau nu atunci când se schimbă ora.
Pentru a modifica data şi ora apăsaţi pe butonul "Modificare dată şi oră".
Personalizare timp Windows 7
În fereastra nou deschisă, setaţi ora şi data corespunzătoare. În calendar dacă apăsaţi pe numele lunii puteţi selecta perioade mai lungi sau mai scurte de timp. Astfel veţi putea vedea toate lunile din anul în curs şi, dacă veţi continua să faceţi clic, veți vedea toţi anii din acest deceniu şi, în final, toate deceniile din acest secol. Vă puteţi întoarce din nou la data curentă prin selectarea cele mai apropiate decade, apoi anul, luna şi ziua. De asemenea, puteţi utiliza săgeţile mici din stânga şi dreapta pentru a vă muta de la un deceniu/an/lună/zi la un altul/alta.
În aceeaşi fereastră există o legătură către "Modificare setări calendar". Apăsaţi pe aceasta dacă doriţi să modificaţi formatul de dată sau de oră.
Personalizare timp Windows 7
Se va deschide fereastra "Particularizare format". Aici aveţi posibilitatea de a schimba formatul datei. Există două formate de dată care se pot folosi:"Dată scurtă" şi "Dată lungă". Data scurtă apare în dreapta barei de activităţi sub ceas şi data lungă apare numai atunci când treceţi sau faceţi clic pe ceasul din această bară.
Personalizare timp Windows 7
Aveţi posibilitatea să utilizaţi meniul cascadă pentru a alege din lista de stiluri diferite de date sau puteţi edita direct fiecare stil.
Personalizare timp Windows 7
De exemplu, să presupunem că doriţi să se afişeze data scurtă astfel: Miercuri, 01 / Ian. - 09. Pentru aceasta va trebui să scrieţi în caseta de text aferentă datei scurte codul: zzzz, z / LLL - aaaa. După cum observaţi, puteţi adăuga semne de punctuaţie cum ar fi ". , / - " şi spaţii, între codurile implicite ale zilei, lunii sau ale anului. O restricţie care se observă este că nu se poate introduce LLLL (codul numelui complet al unei luni) în formatul de dată scurtă. Se pare că acest cod funcţionează doar în formatul de dată lungă.
Personalizare timp Windows 7
Astfel va arăta ceasul în bara de activităţi.
Personalizare timp Windows 7
Apoi, aveţi posibilitatea să alegeţi un interval de ani, astfel încât atunci când un an cu două cifre este înscris, acesta va fi interpretat corect.
Personalizare timp Windows 7
Puteţi alege, de asemenea, în prima zi a săptămânii, care poate varia în funcţie de ţară.
Personalizare timp Windows 7
NOTĂ: Dacă nu sunteţi mulţumit cu setările pe care le-aţi făcut, utilizaţi butonul Reiniţializare. Aceasta restabileşte valorile implicite ale sistemului pentru numere, monedă, oră şi dată.
Pe aceeaşi fereastră "Particularizare format", penultima este fila numită Oră. Aici puteţi edita formatul orei. Aceasta se realizează în acelaşi mod în care a fost descris pentru formatul datei. Avem de asemenea două stiluri asemănătoare celor de la dată: "Oră scurtă" şi "Oră lungă". Formatul scurt se va afişa pe bara de activităţi, iar cel lung va apărea numai dacă faceţi clic pe ceasul din bara de activităţi.
Personalizare timp Windows 7
Aici puteţi redenumi, de asemenea, simbolurile AM şi PM. De exemplu, le puteţi înlocui cu Zi şi Noapte sau Dimineaţa şi Seara.
Când aţi terminat editarea, apăsaţi pe butonul OK din fereastra curentă, apoi din nou pe butonul OK din fereastra de "Regiune şi Limbă" şi, în sfârşit, încă o dată pe butonul OK din fereastra "Setări pentru dată și oră".
Personalizare timp Windows 7

Cum se modifică fusul orar

Pentru a modifica fusul orar trebuie să deschideţi fereastra "Dată şi Oră". Apăsaţi clic-dreapta pe ceasul din bara de activităţi şi selectaţi "Modificare dată/oră" din meniul afişat. Alternativ, puteţi căuta "modificare fus orar" în căsuţa de căutare a "Meniului Start" şi selectaţi primul rezultat afişat. Fereastra "Dată şi oră" se va deschide.
Personalizare timp Windows 7
Acum apăsați pe "Modificare fus orar".
Personalizare timp Windows 7
În această fereastră, apăsaţi pe meniul tip cascadă şi selectaţi fusul orar corespunzător zonei. Apoi apăsaţi butonul OK şi, dacă nu aveţi nimic altceva de a modificat, faceţi clic din nou pe butonul OK.
În funcţie de fusul orar al zonei dumneavoastră opţiunea "Reglarea automată a ceasului la modificarea orei de vară" va fi disponibil sau nu. Dacă doriţi ca "Ora de vară" să fie activată activaţi caseta de selectare din faţa opţiunii selectată, dacă nu, deselectaţi-o.
Personalizare timp Windows 7

Cum se adaugă mai multe ceasuri pentru fusuri orare diferite

Pentru a adăuga ceasuri suplimentare pentru fusuri orare diferite, trebuie să vă deschideţi fereastra "Dată şi oră". De asemenea, în caseta de căutare din "Meniul Start" puteţi scrie "adăugare ceas" şi apoi faceţi clic pe primul rezultat. Fereastra "Dată şi oră" se va deschide.
Personalizare timp Windows 7
În fereastră, mergeţi la fila "Ceasuri suplimentare". Apoi bifaţi caseta de selectare din faţa fiecărei opţiuni "Afişaţi ceas" şi apoi le puteţi configura.
Din meniul cascadă puteţi selecta fusul orar corespunzător şi apoi scrie un nume de afişare pe ecran pentru fiecare ceas. Când aţi terminat faceţi clic pe OK.
Personalizare timp Windows 7
De exemplu, am adăugat un ceas pentru "(UTC - 08:00) Ora coastei Pacificului" pe care l-am numit America de Nord şi un alt ceas pentru "(UTC+10) Canberra, Melbourne, Sydney" cu numele de Australia.
Pentru a vedea ceasurile suplimentare, treceţi cu mouse-ul peste ceasul afişat în bara de activităţi sau faceţi clic pe acesta.
Personalizare timp Windows 7

Modificarea setărilor de sincronizare de pe internet

Dacă doriţi să schimbaţi serverul pe care îl utilizează Windows 7 pentru a actualiza automat ora pe PC-ul dumneavoastră, deschideţi fereastra Dată şi oră şi selectaţi fila "Timp Internet".
Aici puteţi vedea care este situl curent de pe care se sincronizează PC-ul dumneavoastră, când este programată următoarea sincronizare, când a fost făcută ultima sincronizare şi dacă aceasta a avut succes sau nu. Pentru a modifica setările, faceţi clic pe "Modificare setări".
Personalizare timp Windows 7
Aveţi posibilitatea să selectaţi dacă doriţi sau nu sincronizarea cu un server de timp internet. Aceasta se realizează prin selectarea sau deselectarea casetei din faţa opţiunii "Sincronizarea cu un server de timp Internet".
Apoi, din lista de tip cascadă puteţi selecta un server de timp diferit. Dacă preferaţi un server de timp care nu este prezent în lista cascadă, aveţi posibilitatea să copiaţi şi să lipiţi adresa web a acestuia în câmpul de text.
Personalizare timp Windows 7
Dacă doriţi să actualizaţi manual ora de pe calculatorul dumneavoastră şi să îl sincronizaţi cu servere de timp de specialitate de pe Internet, faceţi clic pe butonul "Actualizare acum" apoi apăsaţi pe OK şi din nou pe OK în fereastra "Dată şi Oră".

Concluzii

Particularizarea setărilor de dată şi oră implică destul de multe de ferestre şi destul de mulţi paşi, dar nu este complicat. Cele mai multe dintre meniuri şi opţiuni sunt ușor de înțeles. Opţiunile, cum ar fi să adăugaţi două ceasuri suplimentare pentru fusuri orare diferite, vă pot fi foarte utile dacă lucraţi cu oameni din țări diferite. Cu un singur clic puteţi vedea ora din ţara lor şi programa întâlniri la un moment potrivit pentru toată lumea.

Auslogics Disk Defrag Pro Licenta Gratis



Fragmentare datelor de pe hard duce la incetinirea calculatorului, blocari, pornire greoaie si la aparitia altor erori.




Auslogics Disk Defrag Pro va accelera computerul prin optimizarea sistemului de fișierePoatedefragmenta fișierele, consolida spațiu liber și  muta fișierele in partea rapida a disculuiCu Disk DefragPro vei beneficia de maximul de performanță a hard disk-ului. Utilitarul este livrat cu un motor puternic sialgoritmi inteligenti care permit Disk Defrag Pro sa ruleze mult mai rapid decât alte instrumente similare. Genereaza rapoarte cuprinzătoare ce vă permit întotdeauna sa fiti conștienți de ceea ce s-a făcutDisk Defrag Pro defragmenteaza rapid hard discurile, optimizeaza structura clusterelor și sistemul de fișierepentru o performanță și mai bună pe disc.
 serialul;
 G2LFU-GSJQ7-79LNF-9C5V9-TT3JE




windows 11

  Vă prezentăm Windows 11 O nouă experiență Windows, care vă apropie mai mult de persoanele și de lucrurile pe care le îndrăgiți. Beneficiaț...